Fysiotherapie Schijf

Een eerste afspraak maken

Voor een afspraak heeft u in het algemeen geen verwijzing nodig van de huisarts.
Wanneer u zonder verwijzing komt, zal ik beginnnen met een korte screening om te kijken of u inderdaad zonder verwijsbrief bij mij terecht kunt. 
Is dit niet het geval, dan zal ik u alsnog naar uw huisarts verwijzen.  

Met of zonder een verwijsbrief?

Een verwijsbrief is bijvoorbeeld nodig als uw klachten onder de regeling chronische aandoening vallen. Om voor vergoeding onder deze regeling in aanmerking te komen hebt u altijd een verwijzing nodig van huisarts of specialist.

Mocht het voor u niet mogelijk zijn om naar de praktijk te komen, dan kan ik u aan huis behandelen. Ook hiervoor heeft u een verwijzing nodig, waarop staat dat behandeling aan huis gewenst is.

Let op! Sommige zorgverzekeraars brengen 2 behandelingen in rekening wanneer u zonder verwijsbrief een fysiotherapeut inschakelt. Als dat bij uw verzekering het geval is, kan het zinvol zijn om toch een verwijsbrief te vragen van uw huisarts.

Wanneer u bent doorverwezen door uw huisarts of specialist, neem dan a.u.b. de verwijsbrief mee naar de eerste afspraak.

Voorafgaand aan de eerste afspraak

Ik adviseer u vóór de behandeling na te gaan of u een aanvullende verzekering heeft die fysiotherapie vergoedt. Indien u aanvullend verzekerd bent hoeft u over het algemeen uw nota niet eerst zelf te betalen. Ik heb contracten afgesloten met vrijwel alle hier opererende verzekeraars, dus dan wordt deze rechtstreeks door uw verzekeraar betaald, zie ook: Verzekeringen

Bent u verhinderd om naar een afspraak te komen, dan dient u dit uiterlijk 24 uur van te voren door te geven, zie Behandeling afzeggen.

Wilt u bij elke behandeling a.u.b. een grote handdoek of een badlaken meenemen voor op de behandeltafel?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Top | Sint Antoniusstraat 48, 4721 AN SCHIJF, tel 0165- 348379 of 06-22-806661 info@fysiotherapieschijf.nl