Fysiotherapie Schijf

Een afspraak maken

Ondanks alle beperkingen die gelden in verband met de Corona-pandemie mag ik gelukkig wel patiënten behandelen, maar wel onder omstandigheden die anders zijn dan u gewend bent. 

Wanneer u behandeling nodig heeft kunt u bellen voor een afspraak (0165 348379 of 0622 806661). Dat kan zonder verwijzing van huisarts of specialist. Of u kunt per e-mail een afspraak vragen (linda@fysiotherapieschijf.nl). Ik bel of e-mail u dan terug.

Extra maatregelen n.a.v. de Corona crisis 

Om u in de praktijk te kunnen behandelen is het allereerst belangrijk dat u, of iemand in uw gezin, geen symptomen heeft van corona. Ik zal u voorafgaand aan de behandeling dan ook vragen:

 • of u (ook milde!) verschijnselen van neusverkoudheid, hoesten, benauwdheid of koorts heeft of heeft gehad
 • of u nu langer dan 24 uur klachtenvrij bent
 • of u huisgenoten/gezinsleden heeft met koorts en/of benauwdheidsklachten 
 • of er bij uzelf of een huisgenoot/gezinslid in de afgelopen 14 dagen corona is  vastgesteld

Als dit het geval is, dan zal ik u zoveel mogelijk op afstand helpen, via de telefoon of een videoverbinding. Als het voor u noodzakelijk is, kan ik een behandeling bij u thuis plannen.  

Tijdens de behandeling maak ik gebruik van persoonlijke beschermingsmiddelen. Ook voor u is het verplicht om een mondkapje te dragen. Ik plan extra ruimte tussen de behandelingen, zodat u niet in de wachtkamer hoeft te wachten en ik tijd heb om de behandelkamer en de gebruikte oefenmaterialen na iedere patiënt te desinfecteren.
Belangrijk is dan dat we ons samen houden aan de hygiëneregels: 

 • Draag een mondkapje
 • Houd zoveel mogelijk 1,5 meter afstand  
 • Neem uw eigen badhanddoek mee
 • Voor en na de afspraak vraag ik u uw handen te wassen en/of te desinfecteren
 • Kom liefst alleen
 • Hoest en nies in uw elleboog, geen handen schudden
 • Blijf thuis bij  griep of andere luchtwegklachten

Samen doen we er alles aan om verspreiding van het coronavirus te voorkomen. Ik vertrouw erop dat u begrip heeft voor deze maatregelen. 

Een eerste afspraak maken

Voor een afspraak heeft u in het algemeen geen verwijzing nodig van de huisarts.
Wanneer u zonder verwijzing komt, zal ik beginnnen met een korte screening om te kijken of u inderdaad zonder verwijsbrief bij mij terecht kunt. 
Is dit niet het geval, dan zal ik u alsnog naar uw huisarts verwijzen.  

Met of zonder een verwijsbrief?

Een verwijsbrief is bijvoorbeeld nodig als uw klachten onder de regeling chronische aandoening vallen. Om voor vergoeding onder deze regeling in aanmerking te komen hebt u altijd een verwijzing nodig van huisarts of specialist.

Mocht het voor u niet mogelijk zijn om naar de praktijk te komen, dan kan ik u aan huis behandelen. Ook hiervoor heeft u een verwijzing nodig, waarop staat dat behandeling aan huis gewenst is.

Let op! Sommige zorgverzekeraars brengen 2 behandelingen in rekening wanneer u zonder verwijsbrief een fysiotherapeut inschakelt. Als dat bij uw verzekering het geval is, kan het zinvol zijn om toch een verwijsbrief te vragen van uw huisarts.

Wanneer u bent doorverwezen door uw huisarts of specialist, neem dan a.u.b. de verwijsbrief mee naar de eerste afspraak.

Voorafgaand aan de eerste afspraak

Ik adviseer u vóór de behandeling na te gaan of u een aanvullende verzekering heeft die fysiotherapie vergoedt. Indien u aanvullend verzekerd bent hoeft u over het algemeen uw nota niet eerst zelf te betalen. Ik heb contracten afgesloten met vrijwel alle hier opererende verzekeraars, dus dan wordt deze rechtstreeks door uw verzekeraar betaald, zie ook: Verzekeringen

Bent u verhinderd om naar een afspraak te komen, dan dient u dit uiterlijk 24 uur van te voren door te geven, zie Behandeling afzeggen.

Wilt u bij elke behandeling a.u.b. een grote handdoek of een badlaken meenemen voor op de behandeltafel?

 

 

Top | Sint Antoniusstraat 48, 4721 AN SCHIJF, tel 0165- 348379 of 06-22-806661 info@fysiotherapieschijf.nl